muslimah version...

muslimah version...

my little model

my little model
Shaheera Qistina bergaya dgn smocking

page

Ringkasan tentang jahitan smocking



Funscrape.Com

Funscrape.Com | More Tinker Bell Comments




Smocking adalah jahitan tradisi turun temurn yang dijadikan hiasan pada pakaian kanak-kanak selalunya pada bahagian dada.Bergantung pada kreativiti seseorang jahitan smocking ini akan menghasilkan satu permukaan yang lebih menarik dan berwarna warni.....

jenis smocking yang biasa saya hasilkan adalah dari jenis cable,diamond,surface honeycomb dan trellis..
satu lagi corak smocking yang menarik dinamakan bargello smocking yang sesuai dijahit padafabric yang mempunyai corak yang padat...

untuk menaikkan lagi seri pada jahitan smocking ini, kita juga boleh menambahkan sulaman bullion dalam bentuk bunga ros dan sebagainya....

untuk para penggemar smocking gowns saya ingin berkonsi antara gambar2 smocking gowns yang ada dalam magazine smocking kesayangan saya....

SMOCKING DONE BY ME

SMOCKING DONE BY ME

dhania

dhania
muslimah version of smocked dress

NURUL'S DAUGHTER farah

NURUL'S DAUGHTER farah
farah is wearing a combination of bargello pattern and trellis

CT FAIROSE'S DAUGHTERS

CT FAIROSE'S DAUGHTERS
THEME OF MARRONE SMOCKING GOWNS

QEESYA IN BARGELLO SMOCKING

QEESYA IN BARGELLO SMOCKING

MAY Smocking orders

MAY Smocking orders

Friday, November 29, 2013

konon konon jadi cover magazine hehehe


my two darlings wearing muslimah version smocking dress...kali ni smockingnya akak buat kat bahagian pinggang jer supaya bila pakai tudung nmpaklah bahagian smocking....


smocking juga boleh dijadikan blouse seperti yang digayakan oleh anak akak yg ni..colour blocking gituu...hehe
 

nak tengok my new design .....jom cuci mata ..










 

pada u all yang memang meminati baju smocking dan ingin membuat tempahan...sila tempah awal ek..nantikan beading smocking sedikit masa lagi...

Sunday, October 20, 2013

design yang sempat dirakamkan..

Assalamualaikum semua my dear smocking lovers!

agak lama juga saya blog kesayangan saya ini tidak diupdate....
ok kali ini macam biasa saya akan paparkan lagi hasil kerjatangan saya..
selamat menjamu mata..sayang u all...