muslimah version...

muslimah version...

my little model

my little model
Shaheera Qistina bergaya dgn smocking

page

Ringkasan tentang jahitan smocking



Funscrape.Com

Funscrape.Com | More Tinker Bell Comments




Smocking adalah jahitan tradisi turun temurn yang dijadikan hiasan pada pakaian kanak-kanak selalunya pada bahagian dada.Bergantung pada kreativiti seseorang jahitan smocking ini akan menghasilkan satu permukaan yang lebih menarik dan berwarna warni.....

jenis smocking yang biasa saya hasilkan adalah dari jenis cable,diamond,surface honeycomb dan trellis..
satu lagi corak smocking yang menarik dinamakan bargello smocking yang sesuai dijahit padafabric yang mempunyai corak yang padat...

untuk menaikkan lagi seri pada jahitan smocking ini, kita juga boleh menambahkan sulaman bullion dalam bentuk bunga ros dan sebagainya....

untuk para penggemar smocking gowns saya ingin berkonsi antara gambar2 smocking gowns yang ada dalam magazine smocking kesayangan saya....

SMOCKING DONE BY ME

SMOCKING DONE BY ME

dhania

dhania
muslimah version of smocked dress

NURUL'S DAUGHTER farah

NURUL'S DAUGHTER farah
farah is wearing a combination of bargello pattern and trellis

CT FAIROSE'S DAUGHTERS

CT FAIROSE'S DAUGHTERS
THEME OF MARRONE SMOCKING GOWNS

QEESYA IN BARGELLO SMOCKING

QEESYA IN BARGELLO SMOCKING

MAY Smocking orders

MAY Smocking orders

Thursday, March 4, 2010

Tempahan yang dah siap....

Salam semua....

Kali ini saya paparkan gown-gown yang telah siap untuk my online customer...




Gown hitam corak strawberry ini dibuat menggunakan fabrik jap cotton ditmpah oleh Pn Hasliffah from Puchong.....











Gowm merah biru dan kuning ini pula ditempah ole Puan Alia Nasriana untuk anak-anaknya yang masing-masing berumur 3 & 5 tahun....Seperti Puan Hasliffah Fabrik ini mereka hantar sendiri kepada saya untuk dijahit......

Yang ini pula ditempah oleh Pn Nursyuhada untuk princessnya yang berusia 9 bulan.Fabrik yang digunakan adalah cotton yang terdapat dalam koleksi saya....

Kepada yang berminat untuk menempah gown-gown smocking untuk anak-anak anda untuk digayakan pada hari raya nanti tempahan dibuka bermula May 2010.maklumlah jahit tangan ni ambil masa untuk disiapkan....Next post akan saya tunjukkan pula tempahan daripada Puan Haniza dari Ipoh,Puan Salidawati Dari Seremban,Pn Ailah dari Hulu Langat dan Pn Mega dari Melaka....dan tak ketinggalan gown untuk anak-anak saya Dhania n Qistina yang masih dalam proses...

Bye dan terima kasih atas sokongan anda semua..

Monday, March 1, 2010

smocking untuk flower girl



salam semua.....

gambar-gambar kat atas tu gambar smocking yang sesuai dijadikan gown untuk flower girl tau.baju nihmy second daughter Lyana pernah pakai masa my sister mega kahwin i think about 9 years ago...digayakan semula oleh anak I Dhania....So smocking ni sebenarnya tahan lama tau.....sebab tu I suka sangat smocking gown untuk anak-anak I...
Kalau untuk flower girl selalunya gunakan fabric plain cotton so that boleh buat bullion roses untuk hiasan tambahan...InsyaAllah satu dua hari lagi I post kan gambar baju2 smocking yang telah siap untuk my customer ya....bye see you all in the next post