muslimah version...

muslimah version...

my little model

my little model
Shaheera Qistina bergaya dgn smocking

page

Ringkasan tentang jahitan smocking



Funscrape.Com

Funscrape.Com | More Tinker Bell Comments




Smocking adalah jahitan tradisi turun temurn yang dijadikan hiasan pada pakaian kanak-kanak selalunya pada bahagian dada.Bergantung pada kreativiti seseorang jahitan smocking ini akan menghasilkan satu permukaan yang lebih menarik dan berwarna warni.....

jenis smocking yang biasa saya hasilkan adalah dari jenis cable,diamond,surface honeycomb dan trellis..
satu lagi corak smocking yang menarik dinamakan bargello smocking yang sesuai dijahit padafabric yang mempunyai corak yang padat...

untuk menaikkan lagi seri pada jahitan smocking ini, kita juga boleh menambahkan sulaman bullion dalam bentuk bunga ros dan sebagainya....

untuk para penggemar smocking gowns saya ingin berkonsi antara gambar2 smocking gowns yang ada dalam magazine smocking kesayangan saya....

SMOCKING DONE BY ME

SMOCKING DONE BY ME

dhania

dhania
muslimah version of smocked dress

NURUL'S DAUGHTER farah

NURUL'S DAUGHTER farah
farah is wearing a combination of bargello pattern and trellis

CT FAIROSE'S DAUGHTERS

CT FAIROSE'S DAUGHTERS
THEME OF MARRONE SMOCKING GOWNS

QEESYA IN BARGELLO SMOCKING

QEESYA IN BARGELLO SMOCKING

MAY Smocking orders

MAY Smocking orders

Friday, October 9, 2009

My Daughter n Niece in smocking dress.....

This is a ready made smocking bought by my mum for my niece amira sofea masa umur dia 5-6 bulan kot....
This smocking gown was done 3 - 4 days before Hari Raya .Alhamdulillah sempat jugak siapkan untuk anak sendiri......
Inilah foto my niece wearing baby doll smocking gown pada pagi raya yang lepas also done by me.......pattern dia simple tapi I buat double layer smocking so nampak rapat-rapatlah dia nyer design....
Sori gambar ni blur sikit....kalau nak tahu pattern ni tak sempat siap...I cuma buat bahagian atas n bawah jer tengah-tengah kosong he he tapi dah siap cantum kira okay lah tu....nanti bahagian tengah I plan nak tampal dengan bunga reben timbul kot insyaAllah...

Untuk semua yang meminati pakaian smocking untuk kanak-kanak ini nantikan koleksi terbaru smocking kami yang akan dipaparkan dari masa ke semasa.....

No comments:

Post a Comment