muslimah version...

muslimah version...

my little model

my little model
Shaheera Qistina bergaya dgn smocking

page

Ringkasan tentang jahitan smocking



Funscrape.Com

Funscrape.Com | More Tinker Bell Comments




Smocking adalah jahitan tradisi turun temurn yang dijadikan hiasan pada pakaian kanak-kanak selalunya pada bahagian dada.Bergantung pada kreativiti seseorang jahitan smocking ini akan menghasilkan satu permukaan yang lebih menarik dan berwarna warni.....

jenis smocking yang biasa saya hasilkan adalah dari jenis cable,diamond,surface honeycomb dan trellis..
satu lagi corak smocking yang menarik dinamakan bargello smocking yang sesuai dijahit padafabric yang mempunyai corak yang padat...

untuk menaikkan lagi seri pada jahitan smocking ini, kita juga boleh menambahkan sulaman bullion dalam bentuk bunga ros dan sebagainya....

untuk para penggemar smocking gowns saya ingin berkonsi antara gambar2 smocking gowns yang ada dalam magazine smocking kesayangan saya....

SMOCKING DONE BY ME

SMOCKING DONE BY ME

dhania

dhania
muslimah version of smocked dress

NURUL'S DAUGHTER farah

NURUL'S DAUGHTER farah
farah is wearing a combination of bargello pattern and trellis

CT FAIROSE'S DAUGHTERS

CT FAIROSE'S DAUGHTERS
THEME OF MARRONE SMOCKING GOWNS

QEESYA IN BARGELLO SMOCKING

QEESYA IN BARGELLO SMOCKING

MAY Smocking orders

MAY Smocking orders

Saturday, April 9, 2011

my current smocking projects

ni dalam proses nak cantum jer utk my on9 customer eqin

this is also for eqin

this polkadot utk mawar lagi 3 pcs tgh nak wat pleating..

yang ni pulak utk cucu angkat my friend Latifah .she wants it be ready by July..

this one jenis insert utk my sister inlaw's dotter balqis.tinggal nak stitch bullions flowers.for this year's raya ada lagi 2 helai nak kena siapkan untuk dia hu hu..

yang pink flower tu is for my sweet neighbour Kin..ada lagi satu untuk her baby belum pleat lagi.yg stripe pulak jenis insert untuk CT fairose frm labuan.another one for ct fairose I tgh stitch nanti ada masa baru upload gambar..

fabric sent by Mawar to be ready by early June

Ni pulak Fabric from huda Qatar...tak sabar nak potong tapi lom dapat measurement...

Fabric ni pun from Huda jugak... ada lagi satu tak sempat upload system slow bangat...

another polkadot from sara for her one year old dotter...dah siap pleating tgh proses smocking gak...

yang ni pulak untuk my dotter Dhania presented by my mum .tahun ni semua cucu pompuan my mom dapat kain free utk dijait smocking.yg Qistina punyer my mum nak jaitkan sendiri tks mama...
Itulah antara my current project yg sempat dirakam.ada yg nak disiapkan dlm masa terdekat ni n utk raya pun ada..gak..oleh kerana my maid dah takder la ni some of my tempahan i pas kat my sister tolong smock kan so i tinggal nak cantumkan jer nanti..Sekarang ni ada juga customer yg masih dalam proses nak menghantar kain2..jangan lambat yer takut nanti tak sempat siap...
Pada my sister thank you bebanyak sebab nak tolong jaitkan some of my smocking projects...