muslimah version...

muslimah version...

my little model

my little model
Shaheera Qistina bergaya dgn smocking

page

Ringkasan tentang jahitan smocking



Funscrape.Com

Funscrape.Com | More Tinker Bell Comments




Smocking adalah jahitan tradisi turun temurn yang dijadikan hiasan pada pakaian kanak-kanak selalunya pada bahagian dada.Bergantung pada kreativiti seseorang jahitan smocking ini akan menghasilkan satu permukaan yang lebih menarik dan berwarna warni.....

jenis smocking yang biasa saya hasilkan adalah dari jenis cable,diamond,surface honeycomb dan trellis..
satu lagi corak smocking yang menarik dinamakan bargello smocking yang sesuai dijahit padafabric yang mempunyai corak yang padat...

untuk menaikkan lagi seri pada jahitan smocking ini, kita juga boleh menambahkan sulaman bullion dalam bentuk bunga ros dan sebagainya....

untuk para penggemar smocking gowns saya ingin berkonsi antara gambar2 smocking gowns yang ada dalam magazine smocking kesayangan saya....

SMOCKING DONE BY ME

SMOCKING DONE BY ME

dhania

dhania
muslimah version of smocked dress

NURUL'S DAUGHTER farah

NURUL'S DAUGHTER farah
farah is wearing a combination of bargello pattern and trellis

CT FAIROSE'S DAUGHTERS

CT FAIROSE'S DAUGHTERS
THEME OF MARRONE SMOCKING GOWNS

QEESYA IN BARGELLO SMOCKING

QEESYA IN BARGELLO SMOCKING

MAY Smocking orders

MAY Smocking orders

Thursday, April 14, 2011

My Sister is also doing nice smocking....



Assalamualaikum...

As we all adik beradik grew up n familiar with smocking gowns so kami memang suka dengan smocking design ni so we all belajar from our mom n mula jahit untuk anank-anak sendiri and alhamdulillah boleh buat extra income jugak tapi yang penting ialah dia punya kepuasan bila tengok hasil nya...so  apa yang I nak share kat sini is you all can also visit my sister's link at
http://azidarahmat.blogspot.com

pic smocking yang kat atas tu I beli dari my sister punyer collections sebab suker ngan design dia n lagipun i tak jahit anak i sendiri punya he he he...
ok happy viewing....