muslimah version...

muslimah version...

my little model

my little model
Shaheera Qistina bergaya dgn smocking

page

Ringkasan tentang jahitan smocking



Funscrape.Com

Funscrape.Com | More Tinker Bell Comments




Smocking adalah jahitan tradisi turun temurn yang dijadikan hiasan pada pakaian kanak-kanak selalunya pada bahagian dada.Bergantung pada kreativiti seseorang jahitan smocking ini akan menghasilkan satu permukaan yang lebih menarik dan berwarna warni.....

jenis smocking yang biasa saya hasilkan adalah dari jenis cable,diamond,surface honeycomb dan trellis..
satu lagi corak smocking yang menarik dinamakan bargello smocking yang sesuai dijahit padafabric yang mempunyai corak yang padat...

untuk menaikkan lagi seri pada jahitan smocking ini, kita juga boleh menambahkan sulaman bullion dalam bentuk bunga ros dan sebagainya....

untuk para penggemar smocking gowns saya ingin berkonsi antara gambar2 smocking gowns yang ada dalam magazine smocking kesayangan saya....

SMOCKING DONE BY ME

SMOCKING DONE BY ME

dhania

dhania
muslimah version of smocked dress

NURUL'S DAUGHTER farah

NURUL'S DAUGHTER farah
farah is wearing a combination of bargello pattern and trellis

CT FAIROSE'S DAUGHTERS

CT FAIROSE'S DAUGHTERS
THEME OF MARRONE SMOCKING GOWNS

QEESYA IN BARGELLO SMOCKING

QEESYA IN BARGELLO SMOCKING

MAY Smocking orders

MAY Smocking orders

Saturday, June 18, 2011

tersangatlah sibuknyer dengan smocking projek hu hu

tQ to Mawar from Kota bharu yg telah menempah these 4 gowns Alhamdulillah awak suker....InsyaAllah akak tunggu kain lagi daripada awak utk tempahan for raya haji pulak he he..
assalamualaikum...

lama tak update blog ni ...faham-faham jer lah ek sibuk bebenor rasernyer...most of the smocking yang u all tempah almost done tinggal kurang dari 10 helai lagi rasenyer the rest dh nak masuk the nxt step hu hu part cantum mencantum... nnti dah siap semua baru i nak kasi tengok hasilnyer kat u all...bukan apa sajer syok sendiri he he he. Meanwhile kat post ni ada a few design yang baru i siapkan mana tahu kalau ada sesiapa yang berkenan nak order untuk the next event lah pulak(of course for Hari raya orders dah pun ditutup)...Tapi kan bila bercakap pasal smocking dress ni bagi yang betul2 berminat memang diaorang ni termasuklah saya n my suku sakat mmg non stop suker jahit smocking ni lepas satu-satu tak jemu2...best tengok anak2 pakai baju smocking ni ya tak?
Baru-baru ni my pleating machine patah lah pulak...alamak memang frust giler... tapi dek kerana memang giler dengan smocking ni beli jugaklah lagi satu apa nak buat..takperlah janji puashati..kali ni I dapat beli yang super amanda punyer pleater ..47 jarum 1/2 pleat lagi halus ..

ok lah ni hasil jahitan yang dah siap baru-baru ni :